Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’da “Kamusal Hijyen” seferberliği

Seyhan’da “Kamusal Hijyen” seferberliği

Akay “Virüse karşı Dikkatli ve farkında olalım”

Seyhan’da öncelik “Temizlik” ve “Hijyen” için

 

Seyhan Belediyesi, corona virüs için aldigi önlemleri siklastirdi. Belediye hizmet binasini ve ek hizmet binalarini sürekli dezenfekte eden Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri ekipleri, halkin yogun olarak kullandigi bölgelerde dezenfekte çalismalarina yogunluk verdi.

Saglik Bakanliginin Türkiye'de yeni tip Corona virüsün (COVID-19) pozitif test edildigini duyurmasinin ardindan, Seyhan Belediyesi, halkin hastaliktan korunmasina yönelik hijyen çalismalarini hizlandirdi. Seyhan Belediyesi hizmet binalarinda dezenfekte çalismalari sürerken, Temizlik Islerleri Müdürlügüne bagli ekipler halkin sikça kullandigi açik bölgelerde de hijyen uygulamasi gerçeklestirdi.

ILAÇLI SU, DUMANLI VE SIVI DEZENFEKTANLA HIJYEN

Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügüne bagli ekipler sabah erken saatte gerçeklestirilen toplantiyla corona virüs konusunda bilgilendirildiler. Ekipler daha sorma özel kiyafetle basladiklari çalismada, cami, cem eveleri ile tüm ibadethanelerde, ihtiyaç duyulan kamu alanlarinda, parklarda, halkin yogun olarak kullandigi sokaklarda ilaçli su, dumanli ve sivi dezenfektanlarla hijyen çalismasi yapti.

OZON DESTEKLI CIHAZLARLA DEZENFEKTE ÇALISMASI

 Corona virüs salgini riskine karsi parklarda kullanilan oyun alanlari, çöp konteynirlari, Pazar yerleri, sokaklar, titiz bir çalismayla dezenfekte edildi. Ozon destekli cihazlar, isitmali tankerler, buhar basinçli araçlar ile klasik temizlik ve ilaçlama araçlarinin kullanildigi temizlik ve hijyen çalismalarinin düzenli periyotlarla devam edecegi belirtildi.

AKAY “HALKIMIZDAN ISTEGIMIZ KISISEL HIJYENE DIKKAT ETMELERIDIR”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay ise temizlik ve hijyen konusunda araliksiz çalismalarin sürecegini belirtti. Baskan Akay “Biz elimizden geldigince üzerimize düseni fazlasiyla yapiyoruz. Öncelik verdigimiz Hijyen çalismalari çok sik sekilde devam edecek. Ancak halkimizdan da istegimiz, kisisel hijyene dikkat etmeleridir. Halkimizin zorunlu olmadikça çok kalabalik yerlere girmemesini, el sikismamalarini, sik sik ellerini yikamalarini ve ikili veya çoklu görüsmelerde kisisel mesafelerini korumalarini öneriyoruz. El birligiyle “dikkatli” ve “farkinda” olarak corona virüs’ün etkilerini geride birakacagimiza inaniyorum” dedi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli